Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe ja rahandusministri Martin Helme sõnul väljendab nõudmine kirikud sulgeda vasakpoolsete viha ja vihkamist usu ja usklike vastu.

Pühapäevases raadiosaates «Räägime asjast» ütles Helme, et kui muu kriitika valitsusele seoses koroonapiirangutega ära langeb, siis jääb järele hüüatus: miks tehti kirikutele erand?

«Ausalt öeldes ei ole minu meelest mingit erandit tehtud kirikutele. Vastupidi, kui kirikutele oleks pandud praegu uksed kinni siin jõuluajal, mida vasakpoolsed ju nõudsid – Ossinovski lausa nõudis –, siis oleks kirikutele tehtud teistpidi erand,» ütles Martin Helme.

«Kui meil on kontserdid lubatud niimoodi, et 50% saalist tohib olla täidetud, maskid on ees, desinfitseerimisvahendid; kui meil on lubatud kuni neljasajased rahvakogunemised, ja siis me ütleme, et need kirikud, kus maakirikutes käib koos võibolla mõnikümmend inimest – veelgi vähem –, suuremates Tallinna ja Tartu kirikutes käib paarsada inimest jumalateenistusel pühapäeval… Hea küll, jõulujumalateenistustel on rohkem rahvast kohal, on võib-olla kolm-nelisada inimest. Suuremates Eesti kirikutes on ikka veel küll ja küll ruumi ka selle rahva ära mahutamiseks. Miks me peaksime neid erikarmusega kohtlema? Kui me lubame kontserditel ja teatrietendustel edasi minna, aga kirikud vaat paneme kinni. Mis kius see siis nüüd on?» küsis Helme.

«Loomulikult, kirikus armulauale tuleb teha erimeetmed, et inimesed seal omavahel kokku ei puutuks selle peekriga, seda on ka võimalik teha ja kogudused on teinud seda ja seda on ka kõike võimalik lahendada niimoodi, et me ei pane kinni. Aga tulla välja nõudmisega, et me jõuluajal paneksime kirikud kinni, samal ajal kui poed on lahti, teatrid on lahti – ma saan aru, kust see tuleb. See on vasakpoolsete viha ja vihkamine usu ja usklike inimeste vastu,» lisas Martin Helme.