Alles sel nädalal asendusliikmena riigikogu liikmeks saanud Imre Sooäär, kes 2014. aastal oli üks kooseluseaduse eestvedajaid, leiab, et abieluteemalise referendumi küsimus tuleb ümber sõnastada või tema seda referendumit riigikogust läbi ei lase. Nädalavahetusel kavatseb end «valguse ja armastuse saadikuna» esitlenud Sooäär kohtuda erinevate erakondade esindajatega ning ka EELK peapiiskopi Urmas Viilmaga, et leida kompromiss.

«Seda referendumit, sellisel kujul, nagu ta praegu on riigikogu ette pandud, mina riigikogust läbi ei lase,» vahendab ERR Sooääre sõnu.

Koalitsioon on kokku leppinud, et rahvahääletusele pannakse küsimus: «Kas abielu peaks jääma Eestis mehe ja naise vaheliseks liiduks?»

Kolmapäeval rääkis Imre Sooäär Eesti Päevalehele, et tal on välja töötatud ja juristidega läbi arutatud oma küsimus, mis olevat konstruktsioonilt küll veidi keerukas, aga kui sellele vastatakse «jah», pakub tulemus turvatunnet mõlemale poolele.

Nädala algul riigikogu ees esinedes küsis Sooäär, miks on meie ümber nii palju vihkamist ja nii vähe armastust.

«Eesti riigi huvid on mulle tähtsamad, kui isiklikud huvid. Ma võtan vastutuse. Tulen riigikokku sildu looma, mitte kohtumõistja või hinnangute andjana. Mitte lõhkuma, vaid ehitama. Tulen siia sellel pimedal ajal oma valgust ja armastust tooma, nii palju, kui seda õnnestub teie südametesse ja erinevatesse seadustesse tähetolmuna külvata,» teatas ta.

Hiljem rääkis ta meediale, et riigikogus oli tunda palju kurjust ja ängistavat viha.