Laupäeval Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhiks valitud rahandusminister Martin Helme rõhutas oma kõnes, et erakonnale on jätkuvalt olulised pereväärtused, rahvusriik ja kristlik Euroopa.

«Päris kindlasti ei muutu meie sügavast veendumusest välja kasvanud poliitika, mis seisab normaalse perekonna, traditsiooniliste pereväärtuste, rahvusriigi ideaali ja kristliku Euroopa eest,» lubas Martin Helme.

«Me usume, et laste kasvatamisel on parim, kui seda teevad nende endi ema ja isa, et kõige toredam perekond on selline, kus on ka õdesid-vendasid, tädisid-onusid. Et see nii oleks, peab riik toetama ja motiveerima tervet hulka hoiakuid, aga ka majanduslikke otsuseid,» ütles Helme.

«Traditsiooniline abieluinstitutsioon ei ole muutunud mõtetuks, teda on lammutatud ja naeruvääristatud, mitu inimpõlve aga talle ei ole suudetud pakkuda aseainet. Siit ja just siit tuleb otsida põhjust läänemaailma demograafilisele kriisile, aga samuti ka moraalsele kriisile. Eneseusu kriisile,» kõneles rahandusminister.

Martin Helme sõnul ei jäeta majandusteemade kõrval mitte mingil juhul tagaplaanile väärtustega seotud küsimusi.

«Me peame seadusandlikult paika panema ning administratiivselt ära korraldama rahvaküsitluse 2021. aasta kohalike valimiste ajal põhiseaduse täiendamiseks, et määratleda perekond ühe mehe ja ühe naise vahelise püsiva liiduna,» ütles Helme.

«Me teame, et koalitsioonierakondadel on selles küsimuses erinev arvamus ja küllap siis iga erakonda teeb kampaaniat oma seisukoha kaitseks. Aga küsimuse küsimise osas on kokku lepitud ja sel teemal koalitsioonis erimeelsust ei ole,» märkis ta.