Möödunud nädalal Budapestis USA ja Euroopa konservatiivide konverentsil osalenud EKRE esimees Martin Helme tõdes raadiosaates «Räägime asjast», et konservatiivid alahindavad nende vastas seisvat vasakpoolset radikaalset liikumist, mille eesmärk on lõpetada vabadused, jõukus ja eraomand.

Tema hinnangul seisavad nii homo- ja transsoolisuse agenda kui immigratsioon ja rohepööre ühe ja sama eesmärgi teenistuses.

«Meil on vastas väga pühendunud kurjus, puhas kurjus, kes teeb seda. See on puhas kurjus, kui sul tullakse lapse sugu muutma ja vanematele ütlema, et ei tohi selle kohta midagi ütelda, sest siis te olete transfoobikud. See on puhas kurjus, kui sõnavabadust tahetakse ära võtta. See on puhas kurjus, kui sult tahetakse eraomandit ära võtta,» ütles Martin Helme.

«Ja see kurjus tegutseb suure eesmärgi nimel meid orjastada ja meie tsivilisatsiooni, meie kristlikku ja euroopalikku tsivilisatsiooni hävitada. Ja kui me sellest aru ei saa, siis me kaotame. Me peame mobiliseeruma sellele vastu nii oma riikides eraldi võttes kui ka üle terve Euroopa ja Ameerika.»