Astana abipiiskopi Athanasius Schneideri sõnul on katoliiklik ristiusk ainus tõeline religioon, mida Jumal on käskinud uskuda, ja mingit muud teed pääsemisele pole.

«Me ei ole üks paljudest religioonidest; me oleme ainus tõeline religioon, mida Jumal on käskinud kõigil inimestel uskuda. Teist teed pääsemisele ei ole,» ütles piiskop Schneider enne paavst Franciscuse kohtumist Kasahstani katoliku vaimulikega.

Piiskop Schneideri sõnul «Jeesus Kristus ei ole religioonide supermarket, vaid ainus [tõeline Jumal].»

Kasahstani külastav paavst oli just eelmisel päeval, 14. septembril, märkinud maailma liidrite ja traditsiooniliste religioonide seitsmenda kongressi avakõnes, et erinevate religioonide järgijad on teel sama taevase eesmärgi poole.

Paavsti kriitikud juhivad tähelepanu asjaolule, et katoliku kiriku pea ei maininud oma kõnes Jeesus Kristust, küll aga tsiteeris üht kohalikku moslemifilosoofi, et leida tuge oma mõtteile usuvabadusest. Paavsti seisukoht on, et igal inimesel on õigus oma usku avalikult tunnistada, ilma seda teistele peale surumata.

1961. aastal Nõukogude Liidus Kirgiisias sündinud Athanasius (Anton) Schneider on praegu Astana abipiiskop Kasahstanis, kuid tal on ka seos Eestiga. Nimelt möödus tema lapsepõlv Valgas ning ta on konfirmeeritud Tartu katoliku kirikus. 1973. aastal lahkus ta koos oma sakslastest vanematega Saksamaale.