Katoliku kiriku Berliini peapiiskopkonnas on alates novembri lõpust kehtestatud reegel, et missale pääsevad vaid vaktsineeritud või koroona läbipõdenud inimesed, mistõttu ei saanud mittevaktsineeritud usklikud osaleda esimese advendi missal.

Reegliga mitte nõustuvad – peamiselt noored – katoliiklased on alustanud katedraali ees protestimist ning paluvad, et peapiiskop Heiner Koch lubaks missale kõiki soovijaid. Katoliku kiriku õpetuse järgi on usklikel õigus sakramentidest osa saada.

«Kahjuks on olukord Saksamaal üsna pingeline. Enamik parteisid ja parlamendiliikmeid pooldavad veel üht sulgemist ja üldist vaktsineerimiskohustust, kuigi nad on viimaste kuude jooksul mitu korda lubanud, et seda ei tule. Peavoolumeedia seda üldiselt ei kritiseeri, vaid taunib hoopis igaüht, kes selle mõistusevastase käitumise kahtluse alla seab. Seetõttu kasvavad ühiskonnas pinged ja lõhestumine. Paljud inimesed kardavad, et nende vabadusi piiratakse veelgi,» rääkis protestialgatuse eestvedaja Moritz Scholtysik portaalile LifeSiteNews.

Ta lisas, et nii Saksamaa katoliku kiriku reaktsioon koroonakriisile kui «Sinodaalse Tee» nimeline algatus on kooskõlas ajavaimuga. Kui piiskopid ja preestrid kaitseksid kindlalt katoliku usu põhimõtteid, läheksid nad vastuollu peavoolumeedias ja poliitikas esitatavate arvamustega. Samas muudaks see kiriku palju atraktiivsemaks inimestele, kes otsivad oma elus vaimulikku juhatust.

Loe lähemalt siit.