Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) pöördus ravimiameti poole, paludes algatada väärteomenetlus isikute suhtes, kes viivad läbi kampaaniaid, millega meelitatakse ennekõike õpilasi enese vaktsineerida laskmisele. Ravimiameti kinnitusel ei ole vaktsineerimisele meelitavad kampaaniad, loosimised ja kingitused lubatud ning edasiste rikkumiste korral hakkab amet alustama menetlusi.

SAPTK kaebuses juhiti tähelepanu, et mitmed omavalitused, sh Tallinna linn, on alustanud augustis kampaaniaid, kus vaktsineeritutele pakutakse loosimise teel erinevaid preemiaid, kaupu või teenuseid.

Ravimiameti õigusosakonna juhataja Kaili Semm ütles ERR-ile, et vaktsineerimise suurendamiseks pakutavad hüved kingituste ja erinevate loosimiste näol ei ole selleks sobiv ega kohane meede ning ei ole kooskõlas ravimite ratsionaalse kasutamise eesmärgiga.

«Ravimiamet võtab ühendust kõikide kirjeldatud kampaaniate korraldajatega, keda ametil õnnestub tuvastada, et selgitada kingituste ja loosimiste keeldu. Edasiste rikkumiste korral tuleb ravimiametil alustada menetlust,» lubas Semm.