EKRE noorteühendus Sinine Äratus leiab ühena vähestest poliitilistest organisatsioonidest, et Kaja Kallase valitsuse kehtestatud koroonapiirangud jõuavad ohtlikult lähedale sundvaktsineerimisele ja seavad sellega ohtu kodanikuõigused.

«Oleme jõudmas olukorda, kus vaktsineerimine on vabatahtlik ainult nimeliselt,» märkis Sinise Äratuse esimees Eino Rantanen. «Igapäevaste tegevuste ulatuslik piiramine ning töölt vallandamise lihtsustamine teevad vaktsineerimise praktiliselt kohustuslikuks.»

Piirangud, mis võimaldavad avalikel üritustel ja tegevustes osalemist vaid vaktsineerimistõendi või PCR-testi alusel, on selgelt mõeldud survestama inimesi end vaktsineerida laskma ja diskrimineerima neid, kes seda mingil põhjusel ei soovi. 72 tundi kehtiva testi pidev kasutamine ei ole paljudele Eesti inimestele taskukohane.

Samuti on diskrimineeriv ja õigustamatu valitsuse eesmärk soodustada tööandjatel vaktsineerimata inimeste vallandamist.

Sellised survemeetodid oleks õigustatud vaid äärmusliku, kogu ühiskonda ohustava kriisi puhul. Seevastu on Eesti koroonaviirusega toimetuleku poolest Euroopa paremate riikide seas ning nüüdseks on selge, et viirus kujutab endast tõsist ohtu vaid kindlatele riskigruppidele.

Samal ajal jäävad kahtlused ja küsitavused kibekiirelt turule toodud ja ebapiisavalt testitud koroonavaktsiine saatma ilmselt aastateks. Tasakaalustatud teabe hankimine on keeruline, kuna inforuumi haldavad suurfirmad on käivitanud nn skeptikute vaigistamiseks enneolematu tsensuurilaine.

Selles olukorras peab vaktsineerimine jääma iga inimese sügavalt isiklikuks otsuseks ja poliitikute surveavaldused või hirmutamiskampaaniad kummaski suunas väärivad hukkamõistu.

Seesuguste meetmete rakendamine on Sinise Äratuse hinnangul äärmiselt ebaproportsionaalne kodanikuõiguste riive.

EKRE noored kutsuvad valitsust üles kinni pidama põhiseadusest, mis sätestab muu hulgas igaühe õiguse vabadusele ja isikupuutumatusele ning keelab allutada kedagi vaba tahte vastaselt meditsiini- ega teaduskatsetele.

«Oht oma töökohast ilma jääda, saada ühiskondlikult naeruvääristatuks või hirm oma isiklikud vabadused kaotada ei ole moraalselt aktsepteeritavad põhjused oma õigustest üles ütlemiseks,» leiab Sinise Äratuse juhatuse liige Gemma Bernadette Kits.

«Ükski väline organ ei tohiks mõjutada inimese tervist puudutavaid otsuseid ja nagu peab jääma õigus oma arvamusele, peab jääma ka õigus oma elu üle ise otsustada. On aeg jääda iseendale kindlaks ja mõelda üle, kas meie valikud tulenevad vabast tahtest või hirmust.»

Allikas: Uued Uudised