Peaprokurör Andres Parmase hinnangul tegelevad mõned poliitilised jõud, kes süüdistavad prokuratuuri ja kaitsepolitseiametit poliitikasse sekkumises, avaliku arvamuse jultunud manipuleerimisega. Parmase sõnul on ametnikkonna suhtes usaldamatuse õhutamine «tulega mängimine».

Postimehe ajakirjaniku küsimusele, kas talle valmistab peavalu asjaolu, et ühe küsitluse kohaselt peab nimetatud asutuste poliitikasse sekkumist tõenäoliseks 35 protsenti inimestest, vastas Parmas:

«Ma olen kindel, et need protsendid ei tulene mitte prokuratuuri ja KAPO tegevusest, vaid jultunud avaliku arvamusega manipuleerimisest. Mõned poliitilised jõud on ilma igasuguste tõenditeta selliseid väiteid õhku paisanud. Oma riigi institutsioonide ametnikkonna suhtes usaldamatuse õhutamine on tulega mängimine. Õnneks see protsent on kolmkümmend viis mitte suurem. Ma loodan, et oma tegevusega suudame veenda seda 35 protsenti inimestest, et sellistel väidetel ei ole mingisugust tõepõhja.»

Prokuratuurile ja kaitsepolitseiametile on eelmise valitsuse kukutamist ja abielureferendumi nurjamist ette heitnud Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ja Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks.

Viimane korraldas 12. veebruaril mõlema asutuse juures meeleavalduse.