Seoses Joe Bideni inauguratsiooniga tegi avalduse USA katoliku kiriku piiskoppide konverentsi esimees, Los Angelese peapiiskop José H. Gomez, kes tervitas esimest katoliiklasest presidenti 60 aasta järel, ent juhtis tähelepanu valdkondadele, kus Bideni poliitika edendab moraalset kurja.

«Niisiis, ma pean juhtima tähelepanu sellele, et meie uus president on lubanud järgida teatud poliitikat, mis edendaks moraalset kurja ning ohustaks inimelu ja väärikust, kõige tõsisemalt abordi, rasestumisvastaste vahendite, abielu ja sooga seotud küsimuste valdkonnas. Muretsema paneb küsimus kiriku vabadusest ja usklike vabadusest elada oma südametunnistuse järgi,» märkis Gomez.

«Abort on otsene rünnak elu vastu, mis haavab ka naist ja õõnestab perekonda. See pole mitte ainult eraasi, vaid tõstatab murettekitavaid ja põhimõttelisi küsimusi – vendlus, solidaarsus ja kogukonda kaasamine. See on ka sotsiaalse õigluse küsimus. Me ei saa eirata tegelikkust, et vaeste ja vähemuste abordimäär on palju kõrgem ning seda protseduuri kasutatakse regulaarselt puudega sündinud laste kõrvaldamiseks,» jätkas Gomez.

Nii president Joe Biden kui asepresident Kamala Harris teatasid 22. jaanuaril, mil tähistati abordi legaliseerimist USAs 1973. aastal, oma pühendumisest «abordiõiguse» edendamisele.