Joe Bideni ametisse astumine on julgustanud Eesti Päevalehele erikorrespondenti Krister Parist ja Lääne Elu peatoimetajat Andrus Karnaud väljendama lootust, et konservatiivsed hääled vaigistatakse ning «vihkamise umbrohi juuritakse välja». Parise hinnangul on Eesti «kodukootud rassistidele» kõlanud USA kapitooliumilt nende luigelaul.

«Täna on hea meenutada, et peaaegu kõikjal, kus demokraatia oli juba piisavalt juurdunud, sai ta seestpoolt tuleva õõnestusrünnakuga hakkama. Jah, vabaduse vaenlane on endiselt võimul Ungaris. Jah, ta peab veel vastu Poolas,» kirjutab Krister Paris.

«Aga näiteks Eestis on ta juba niidetud maha, sest sarnaselt Ameerika rahvale nägime viimaks pärast sügavat jahmatust meiegi, et vihkamise umbrohi tuleb välja juurida, mitte oma peenrale kasvama lasta.»

Lääne Elu peatoimetaja ja praegu veel Raadio 2 saatejuhina tegutsev Andrus Karnau avaldas Twitteris lootust, et peapiiskop Urmas Viilma, SAPTK juht Varro Vooglaid, orientalist Peeter Espak, kirjandusteadlane Maarja Vaino ja ajaloolane Lauri Vahtre kolivad kuhugi pimedasse äärealasse, «kus võib kõiki vihata, mõnitada, valetada.»

«Tahaks pudeli avada,» kirjutas Karnau. «Peamiselt seepärast, et arvamuslood, mille autoriks urmasedvarrodpeetridmaarjadlaurid kolivad nüüd loodetavasti oma õigesse kohta. Kuhugi pimedase marginaalsesse äärealasse, kus võib kõiki vihata, mõnitada, valetada.»