Pereraadio ja portaali Objektiiv saates «Objektiiv» usutletud Maria Joanna Madise sõnul on Itaalia parlamendi menetluses eelnõu, mida kutsutakse homofoobiaseaduseks ja mille rakendumise korral muutub seadusevastaseks igasugune samasooliste suhete kritiseerimine avalikus ruumis.

«Kuigi samasooliste n-ö tsiviilpartnerlus on Itaalias juba ammu vastu võetud, see homofoobiaseadus – kui see rakendub – põhimõtteliselt muudaks seadusevastaseks igasuguse avalikus ruumis samasooliste suhete kritiseerimise,» rääkis Maria Joanna Madise saatejuht Markus Järvile.

«Preestrid õigustatult tunneksid hirmu selle ees, et kui nad jutlustavad näiteks samasooliste suhete vastu Kiriku õpetusest lähtuvalt, siis nad oleksid rikkunud seadust. Ja sealt edasi võib mõelda – mis ei ole üldsegi ebarealistlik –, et näiteks evangeeliumi avalikult lugemine või Pauluse kirjade avalikult lugemine muutub seadusevastaseks,» jätkas Madise.

Maria Joanna Madise hinnangul mängib paavst Franciscuse hiljutine avaldus homopaaride partnerluse teemal kaardid kätte kõikidele homolobi gruppidele.