Vatikani vilepuhuja ehk lokulööja peapiiskop Carlo Maria Viganò hinnangul on katoliku kirikusse sisse imbunud «süvakiriku» kaubamärgiks ketserlus, sodoomia ja korruptsioon. Paavsti endine nuntsius Ameerika Ühendriikides osutab, et «gei-lobil» on tohutu mõju kiriku võimuringkondades.

«Kiriku doktrinäärse kriisi ja vaimulike ebamoraalsuse vahel, mis ulatub skandaalsel viisil hierarhia kõrgeimate astmeteni, on otsene seos,» nentis peapiiskop Viganò intervjuus Vatikani-eksperdile Marco Tosattile.

«Kuid samuti on ilmne, et seda kriisi kasutab ultraprogressiivne tiib ära selleks, et mitte ainult peale suruda ebamoraalsust koos valeõpetusega, vaid et samuti diskrediteerida usklike ja maailma silmis püha Kirikut ja paavstlust, nende endi liidrite tegude läbi.»

Viganò sõnul on «gei-lobi» infiltreerunud Kirikusse ja sellel on Vatikani riigisekretariaadis, Rooma kuuria ametkondades, diötseesides ja kogu Kirikus tohutu mõju, paavst Franciscus aga «on ümbritsenud end kompromiteeritud ja seega šantažeeritavate isikutega».

Peapiiskop leiab, et «need kolm elementi – ketserlus, sodoomia ja korruptsioon – on sedavõrd püsivad, et on süvariigi ja süvakiriku kaubamärgiks».

Peapiiskop Carlo Maria Viganò sai laiemalt tuntuks 2018. aastal, kui ta avalikustas, et informeeris paavst Franciscust USA kardinali, tänaseks vaimulikuametist tagandatud homopredaator Theodore McCarricku seksuaalsetest kuritarvitustest, kuid paavst pidas sellest hoolimata McCarrickut mõjuka tegelasena oma lähiringis.

Viganò väitel oli McCarrick mitme kõrge USA kirikutegelaste ametisse nimetamise taga.

Loe lähemalt siit.