Eesti LGBT Ühing omistas vikerkaarekangelase tiitli kümnele inimesele või asutusele, kes on ühingu hinnangul nii sõnades kui tegudes aidanud edendada seksuaalvähemuste kogukonna elu. Lisaks avalikule tunnustusele saavad võitjad ka kangelase märgise.

Pärjatute hulgas on näiteks vabariigi president Kersti Kaljulaid ja Eesti luterliku kiriku naispastor Annika Laats, kes on varem saanud 2017. aasta seksuaaltervise edendaja tiitli, Eesti Keele Instituudi eriauhinna "humanistlike väärtuste selge väljendamise eest" ja George Sorose asutatud Avatud Eesti Fondi "koosmeele auhinna".

LGBT ühingu teatel anti auhind välja kümnes kategoorias ning kangelasteks tituleeriti Annika Laats toetuse ja teavituse eest, Eesti Inimõiguste Keskus juriidilise abi ja teavitustöö eest, Jan Kuusemets, kes avalikult rääkis koolikiusamisest, Kait Sinisalu vaimse tervise spetsialistina, Keio Soomelt kultuuritegelase ja rahva lemmikuna, Punch Drinks inimõigusi toetava ettevõttena, Tartu noorsootöötajad, kes noortele korraldatud ürituse tõttu seisid silmitsi vaenu ja ähvardustega, Uku Lember LGBT+ ajaloo ülikoolikursuse eest ning president Kersti Kaljulaid põhimõttekindluse eest.

EELK Risti koguduse õpetaja Annika Laats sai seksuaalvähemuste toetajana avalikult tuntuks seoses sõnavõtuga ETV saates "Suud puhtaks", mis oli eetris 2017. aasta oktoobris. Saatele reageeris EELK peapiiskop Urmas Viilma, kelle hinnangul ei väljendanud proua Laats kiriku seisukohta.

2019. aasta sügisel osales Annika Laats Rakvere LGBT+ filmifestivali "Festheart" avamisel ning pidas koos Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuuga jumalateenistuse, mida reklaamiti mõnda aega ka homofilmifestivali kodulehel.

Eesti LGBT Ühing teatab, et hakkab nüüdsest vikerkaarekangelase auhindu välja andma kord aastas maikuus seoses IDAHOTi ehk LGBT-vaenu vastase päevaga. Kandidaate saavad esitada kõik soovijad.