Pühade ajal pandeemia tõttu kehtestatud piiranguid eiranud vaimulikud said tunda riigivõimu kätt. Näiteks pidas politsei kinni Montenegro (Tšernogooria) metropoliidi Amfilohije ja tema kaasvaimulikud, kes pidasid laupäeva õhtul palmipuudepüha jumalateenistust.

Pariisi kesklinnas asuvas Saint-Nicolas-du-Chardonnet’ kirikus, mis on Püha Pius X preestrite vennaskonna (FSSPX) valduses, peeti laupäeva hilisõhtul ülestõusmispüha missat, vahendab Delfi. Kirikus olevat olnud umbes 40 inimest.

Preester sai hoiatuse ja arvatavasti 200 euro suuruse trahvi karantiinireeglite rikkumise eest. Politseile andsid vihje kohalikud elanikud, kes kuulsid kirikust muusikat.

Kreekas aga uurivad võimud ja samuti Ateena peapiiskopkond intsidenti ühes Ateena kirikus, kus preester jagas tagauksest koguduseliikmele armulauda. Sarnane juhtum leidis aset ka Korful. Kreeka valitsus on intsidendid hukka mõistnud.

Lääne traditsiooni järgivad kristlased tähistasid möödunud nädalavahetusel ülestõusmispühi, ortodoksidel aga algas palmipuudepühaga suur nädal.

Foto: Saint-Nicolas-du-Chardonnet’ kirik (autor: David Iliff, litsents: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons)