Austraalia ülemkohus mõistis üksmeelselt täielikult õigeks rohkem kui aasta vangistuses hoitud konservatiivse kardinali George Pelli, Vatikani endise majandusülema. Süüdistus tugines vaid ühe tunnistaja ütlustele, kes väitis, et Pell kuritarvitas teda ja veel üht kooripoissi 1990. aastatel. Teine väidetav kannatanu ei kõnelenud kordagi vahejuhtumist ning suri 2014. aastal. Pell eitas süüdistusi algusest peale, nimetades neid "fantaasia produktiks".

"Ma ei pea oma süüdistaja peale viha," ütles kardinal Pell kohtuotsusele järgnenud avalduses. "Ma ei taha, et minu õigeksmõistmine lisaks valu ja kibedust, mida paljud tunnevad; valu ja kibedust on juba piisavalt olnud."

Ülemkohtu otsus on lõplik ja ei kuulu muutmisele.

Konservatiivsed kirikuringkonnad, kus nähti kardinal Pellile osaks saanud protsessi ebaõiglase ja ülekohtusena, on ülemkohtu otsust tervitanud. Pelli peetakse usu ja moraali küsimustes konservatiiviks.

Madalamas kohtuastmes mõisteti talle kuueaastane vangistus.

George Pell teenis aastatel 1996–2001 Melbourne’i peapiiskopina ja 2001–2014 Sydney peapiiskopina. Sellelt ametikohalt siirdus ta Vatikani ning oli 2014–2019 majandusasjade sekretariaadi prefekt. Süüdistuste tõttu taandus ta ametist ja naasis Austraaliasse, et end kaitsta.

Foto: Kerry Myers, Wikimedia