Konservatiivne portaal Objektiiv teatas täna, et alustas Tallinna ja Tartu suurtel digiekraanidel kampaaniat, juhtides tähelepanu asjaolule, et sotsiaalministeerium  on oma sallivuskampaanias "Kõik on erinevad, aga sama palju inimesed" kõnekalt maha vaikinud ainsa inimgrupi, kelle inimsust ka päriselt eitatakse – abordi teel tapetud sündimata lapsed.

2018. aastal tapeti Eesti abordi teel 3800 last, kuid sellele äärmiselt süngele asjaolule ei ole sotsiaalministeerium oma kampaanias üldse tähelepanu pööranud.

Seevastu kasutatakse kampaanias teiste seas üht homoaktivisti, kelle abil edastatakse suuremale sallivusele kutsuv sõnum: "Teiste elu ei muutu sellest, milline ma olen."

"Aga kuivõrd sotsiaalministeerium ei taha oma kampaanias kujutada veel sündimata lapsi, kelle inimsust ühiskonnas tõepoolest eitatakse ja kelle elementaarseid inimõigusi jalge alla tallatakse, siis tõime vastavasisulised klipid ise tänavatele," toonitas SAPTK juhatuse esimees Varro Vooglaid.

"Loodame, et need klipid aitavad päästa inimeste elusid ning et nende abil saab ühiskonnas pandud kõlama sõnum, et ennekõike on meie ühiskonnas dehumaniseeritud just kõige nõrgemad ja kaitsetumad inimesed, kel puuduvad igasugused võimalused enda eest seista."

Foto: kaader reklaamklipist