Pühapäevases raadiosaates "Räägime asjast" rõhutasid EKRE juhid siseminister Mart Helme ja rahandusminister Martin Helme, et sotsiaalministeeriumi kampaania "Kõik on erinevad, kuid sama palju inimesed", milles osaleb ka tuntud homoaktivist, kruvib pingeid ja lõhestab ühiskonda ning selliste kampaaniatega jätkamine on EKRE jaoks piir – kui seda tehakse ministri heakskiiduga, siis ühel hetkel ei saa selle ministriga enam samas valitsuses olla.

Mart Helme väljendas pahameelt, et kõnealuse kampaaniaga pandi koalitsioonipartnerid lihtsalt fakti ette. Seetõttu on see teema väga teravalt tõstatatud ka koalitsioonis.

"Ja kui me selle teema tõstatame, siis öeldakse, et nojah, aga Euroopa Komisjoni poolt oli sellise propaganda tegemiseks raha ette nähtud, me pidime selle ära kasutama," rääkis Mart Helme.

Martin Helme ütles, et näeb selles vasakradikaalset ideoloogilist kampaaniat. Tema sõnul peaks olema nii palju poliitilist taipu, et mitte taolist kampaaniat teha, kui see on koalitsioonikaaslaste jaoks see "täielik punane rätik".

"Me oleme selgelt välja öelnud, et me ei saa sellega nõustuda," täiendas Mart Helme. "Kui nemad ütlevad, et meie retoorikaga tuleb neil ühel hetkel piir ette, siis mina ütlen, et meile tuleb piir ühel hetkel ette, kui selliste kampaaniatega jätkatakse."

Martin Helme ütles, et on rääkinud sellest nii peaministri kui sotsiaalministriga "väga lahtise tekstiga".

"Niimoodi ei saa edasi minna, see ei ole meie jaoks vastuvõetav asi," rõhutas ta ja lisas:

"Kui see on midagi, mida ministeerium teeb, sõltumata sellest, mida minister ütleb, siis peab minister selle ministeeriumi kontrolli alla võtma. Kui see on midagi, mida ministri heakskiiduga tehakse, siis ühel hetkel me ei saa selle ministriga samas valitsuses olla enam. See on nii põhimõtteline asi meie jaoks."

Sotsiaalministeeriumi juhib keskerakondlasest minister Tanel Kiik.

Foto: Veiko Vihuri

Loe ka: Sotsiaalministeeriumi kampaanias lööb kaasa LGBT-aktivist.