Rootsi esimeseks LGBT altarimaaliks nimetatud homoerootiline taies, mis paigutati Malmö Pauluse kirikusse (kuigi mitte altari kohale), viiakse kirikuruumist ära. Maalil kujutatakse kahte samasoolist paari paradiisiaias ja lisaks neile ka madu, keda esindavad transsoolised tegelaskujud. Kuna aga piiblijutustuses sümboliseerib madu saatanat, siis leiti, et see võib anda täiesti vale sõnumi, nagu seostaks Rootsi luterlik kirik transsoolisi inimesi kuradiga.

"Asjaolus, et kunstiteos kujutab kahte samasoolist paari, ei ole midagi vastuolulist. Kuid et seal on madu, mis traditsiooniliselt esindab kurja, ja et see muutub ka transsooliseks isikuks, tähendab, et seda võib tõlgendada nii, et transsooline isik samastub kurjuse või kuradiga. Loomulikult ei saa Rootsi Kirik sellist vaadet toetada," teatas kirikuõpetaja Per Svensson pressile suunatud avalduses.

Advendiaja alguses Malmö Pauluse kirikus üles pandud maali "Paradiis" autoriks on lesbiline kunstnik Elisabeth Ohlson Wallin, kes korraldas aastaid tagasi Uppsala toomkirikus näituse "Ecce homo" ("Ennäe inimest!"), kus Jeesust kujutati homode ja transvestiitide seltsis.