Võimuliidu kõrged esindajad on tunnistanud mõnedele opositsioonisaadikutele, kes ei kuulu konservatiivsesse rahvaerakonda, et nn vaenukõneseadust on vaja muuhulgas selle pärast, et EKRE ei saaks rahvast üles ässitada.

Sellest kõneles EKRE fraktsiooni kuuluv riigikogu liige Varro Vooglaid oma reedeses videosaates (vt videost kohalt 1 tund 12 min).

Väljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri kommentaar:

«Kui koalitsiooni kõrged esindajad tunnistavad, et neil on vaja seadust, et suruda kriminaalkorras maha peamist opositsiooniparteid, siis on see kõige tõsisem poliitiline skandaal iseseisvuse taastanud Eestis. Võimuerakondade retoorika kohaselt kaitsevad ja edendavad nad liberaalset demokraatiat ja euroopalikku õigusriiki. Kuid ühe opositsioonipartei – pealegi parlamendierakonna – vastu kriminaalseaduse kavandamine tunnistab hoopis autokraatlikust režiimist. Tuleb välja, et kõik, mida «valged jõud» on meile rääkinud õigusriigist ja liberaalsest demokraatiast, on järjekordne vale. Neil endil on demokraatia ja kodanikuvabaduste suhtes mustad mõtted.»