Portaali Objektiiv teatel on nii digiekraanide haldajad kui Raadio Elmar ja Raadio Kuku viimase 24 tunni jooksul võtnud tagasi oma pakkumised ja ei ole nõus vahendama SAPTK tellitud teavitust 23. oktoobril toimuvast suurest meeleavaldusest.

Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks soovib laupäeval, 23. oktoobril algusega kell 12 korraldada Tallinnas Vabaduse väljakul suure meeleavalduse vaba ühiskonna kaitseks. Sinna oodatakse tuhandeid inimesi.

Teisipäeval andsid digiekraane haldavad ettevõtted mõnetunnise vahega teada, et võtavad SAPTK-le saadetud pakkumise tagasi. Kolmapäeval tegid seda ka kaks raadiojaama.

Juba varem ilmnes, et meeleavalduse kohta info levitamist takistab ka Facebook, mis on teadmata põhjusel kvalifitseerinud meeleavalduse sündmuse lehe jagamise spämmi levitamiseks, mis olevat vastuolus ettevõtte kehtestatud reeglitega valereklaamide levitamise (false advertising), pettuse (fraud) ja turvalisuse alaste rikkumiste (security breaches) ärahoidmiseks.

«Olukord on kahetsusväärne, sest Facebook ja digiekraanid olid meil kavandatud meeleavalduse kohta teabe levitamise peamisteks vahenditeks. Loodame, et vähemalt raadiojaamad ei tagane reklaamipakkumistest, sest räägime ju täiesti seaduslikust meeleavaldusest, mille kohta info levitamisest keeldumine lihtsalt ideoloogilistel ja poliitilistel kaalutlustel on väga näotu,» märkis SAPTK juhataja Varro Vooglaid teisipäeval.

Portaali Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri hinnangul ei ole tegemist juhusega:

«Võib üsna kindel olla, et teatud ringkonnad ja struktuurid tegutsevad selle nimel, et rahva kogunemist ära hoida. On skandaalne, et meediaettevõtted ei soovi vahendada infot vabaduse kaitseks toimuva meeleavalduse kohta. See on täiesti sovetlik käitumine. Ja siis muretsetakse Valgevene pärast. Kuid seda kindlameelsemad peavad olema vaba ühiskonda hindavad kodanikud.»