Väljaanne Postimees kirjutab, et «Kirik ärgitas radikaale Thbilisis vägivallatsema». Tegelikult deklareeris Gruusia õigeusu patriarhaat juba 29. juunil, et patu imetlemine pole vastuvõetav, ent vihkamine ja vägivald pole samuti vastuvõetav. Teatati ka palvuse korraldamisest, et vastuseis LGBT aktivistide kavandatud Thbilisi homomarsile ei muutuks vägivaldseks.

«Jumalasulaste õhutusel ja paremäärmuslaste tegutsemise tõttu võttis üleeilseks kavandatud seksuaalvähemuste marsi eel Thbilisis võimust vägivald, milles sai vigastada üle poolesaja inimese,» kirjutab Postimehe toimetaja Stina Aava.

Gruusia peaministri Irakli Garibašvili sõnul ei ole aga LGBT festival suurele osale ühiskonnale vastuvõetav.

Kiriku esimeses avalduses meenutatakse, et ristiusk kutsub üles rahule ja üksteise armastamisele. Teises avalduses rõhutatakse, et vägivald on alati vastuvõetamatu, kust see ka ei tuleks, ning kui mõni vaimulik peaks olema selles osaline, võetakse ta vastutusele.

Gruusia patriarhaadi teatel hoiatati USA ja Euroopa Liidu saatkondi, et nende toetusel LGBT üritusele võivad olla sellised tagajärjed, kuid kahjuks «nii meie kui inimeste arvamust ignoreeriti».

Patriarhaat lükkas tagasi väited, nagu oleks kirik süüdi olukorra eskaleerumises.

Gruusia kirikupea locum tenens metropoliit Šio ütles, et kirik võtab kahetseva patuse alati vastu, kuid ei lepi iialgi patu legaliseerimisega käitumisnormina.