Wittenbergi linnakiriku pastor Alexander Garth, «pastor Martin Lutheri kantslis», kirjutab lugejakirjas väljaandele Vatican Magazin, et Saksa katoliikluse sisesed liikumised nagu Synodaler Weg (Sinodaalne Tee) ja Maria 2.0 taotlevad katoliikluse protestantiseerimist katoliiklusele eriomase kadumise hinnaga.

«Vaadake Saksamaa Evangeelset Kirikut. Seal on reaalsus kõik see, mille eest te võitlete: naispreestrid, sinodaalne kirikukorraldus, abielus pastorid, feminism. Protestantliku kiriku vaimne ja füüsiline seisund on aga veelgi hullem ja sekulariseerumise tagajärjed veelgi laastavamad kui katoliku kirikus,» kirjutab pastor Garth.

«Mina kui katoliikliku südamega protestant ja pastor Martin Lutheri kantslis peaksin katoliku kiriku protestantiseerimist suureks õnnetuseks, sest maailm vajab katoliiklikku profiili ühes katoliikliku vaimsuse, paavstitruuduse, Maarja-austamise ja kiriku pühakute eeskujuga. Ja kristlik maailm vajab katoliku identiteeti, sest see oleks kristlusele suur kaotus, kui katoliiklik usuvärv kaotaks oma intensiivsuse.»