Sotsiaaldemokraatlikus Erakonnas on loodud liikmeühendus, mis kannab nime «Usutiib». Ühendus kavatseb aeg-ajalt esineda avalike seisukohavõttudega.

«Erakonna juures tegutsevat usuühendust veab neljaliikmeline juhatus, kuhu kuuluvad Keila linnavolikogu liige ja Risti koguduse juhatuse esimees Anneli Pärlin, riigikogu saadikud Helmen Kütt, samuti riigikokku kuuluv Jaak Juske, kes on ka usundiõpetuse õpetaja, ning allakirjutanu. Tõenäoliselt kujunevad Usutiiva tegevuse vormiks ettekandekoosolekud, konverentsid ja väljasõidud, ilmselt vahel ka avalikud seisukohavõtud,» kirjutab sotsist religiooniõpetaja ja poliitik Toomas Jürgenstein ajalehes Eesti Kirik.

«Igatahes tervitab lendu tõusnud Usutiib teiste erakondade usulisi ühendusi ning loodab viljakale koostööle kõikide ühiskonda paremaks teha püüdvate jõududega,» lisas ta.

Kristlaste ühendused tegutsevad Eesti Konservatiivses Rahvaerakonnas ja erakonnas Isamaa.

Kaks aastat tagasi tunnistas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna tollane esimees Jevgeni Ossinovski intervjuus Postimehele, et ta on ateist.

«Sotsiaaldemokraadid ja mina oleme usuvabaduse toetajad. Mina jumalasse ei usu, olen ateist, olen seda ka avalikult välja öelnud, aga ma pean religioonist lugu ja usun, et kirikul on ühiskonnas oluline roll,» ütles Ossinovski ja lisas, et kirik võib ühiskondlikes asjades kaasa rääkida sekulaarse riigi põhimõtete raames.

«Riiki juhitakse usuvabalt, ilmalikult, aga usuvabadus ja sallivus eri usku inimeste suhtes väärtus, mida sotsiaaldemokraadid kaitsevad. Meie ridades on palju koguduste liikmeid,» rääkis Ossinovski.