Riigikogu opositsioon esitas täna abieluteemalise rahvaküsitluse eelnõule 9300 parandusettepanekut, et võtta Eesti kodanikelt võimalus hääletada abielu kui mehe ja naise vahelise liidu poolt. Obstruktsiooni abil loodetakse nimelt parlamendi töö ummikusse ajada ja 18. aprilliks plaanitud referendum nurjata.

«Kuna meie eesmärk on see planeeritav rahvahääletus ära hoida, mis on korraga nii mõttetu, naeruväärne kui ka julm, siis me oleme valmistanud ette ligi 3500 muudatusettepanekut,» vahendab ERR Reformierakonna esimehe Kaja Kallase sõnu.

«Julmaks» peab opositsioon referendumi küsimust, kas Eestis peaks abielu jääma mehe ja naise vaheliseks liiduks.

Riigikogu töö halvamiseks on Reformierakond esitanud 3500 muudatusettepanekut, sotsiaaldemokraadid teatasid 5800 muudatusettepaneku esitamisest.

Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Anti Poolamets (EKRE) ei välista, et obstruktsioonist üle saamiseks tuleb muuta riigikogu kodukorda.

«Ma ei välista seda, et me peame minema riigikogu kodu- ja töökorra seadust muutma selleks, et välistada tulevikus neid juhtumeid, kus lihtsalt pannakse põhiseadus pausile, kui kellelgi tuju tuleb. Minu jaoks on oluline, et riik toimiks ja sellega mõtleme ka tulevaste valitsuste peale,» ütles Poolamets Postimehe otsesaates.