Koalitsioon kavatseb riigieelarve nn katuserahadest toetada elupooldavat liikumist MTÜ Elu Marss 171 000 euroga. Otsus on ajanud raevu need, kelle arvates sündimata laste surmamine emaüsas on inimõigus. Eesti Ekspress toob mängu tundmatuks jääda sooviva mureliku kirikuõpetaja, kelle arvates on Eesti jõudnud kiiresti järgi Ungarile ja Poolale.

Väljaanne vahendab: ««Olen murelik,» tõdeb üks kiri­kuõpetaja, kes ei soovi sel teemal avalikult sõna võtta. «Oli karta, et see meieni jõuab, vaadake Ungarit ja Poolat, aga et nii ruttu – poleks uskunud. See on nii sügav teema, isiklik. Valus. Ja võib-olla läheb see raha üldse abielureferendumile?»»

Eesti Ekspress küsis kommentaari ka peapiiskop Urmas Viilmalt, kes vastas: «Tunnen, et liiga vara oleks öelda, kas meetodid, kuidas seda püüavad Elu Marsi eestvedajad saavutada, või eesmärgid, mille poole nemad püüdlevad, on täpselt need, mida võiksin ise täie usaldusega toetada.»

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik õpetab ühemõtteliselt, et abort (välja arvatud meditsiinilistel näidustustel) on tapmine ja tuleb keelustada.