Soome konservatiivsete ja konfessionaalsete luterlaste ühendus Misjonipiiskopkond otsustas 14. novembril peetud aastakoosolekul heaks kiita kirikuosaduse USA konfessionaalse luterliku kirikuga, mis on tuntud Missouri Sinodi nime all. Koroonaohu tõttu osalesid 38 koguduse esindajad ja vastutavad vaimulikud veebi vahendusel.

Piiskop Risto Soramies selgitas, et kirikuosadus seisneb ühisele usule rajatud altari- ja kantsliosaduses.

«Nüüd saavad meie koguduseliikmed üksteise juures armulaual käia ja meie pastorid vastastikku missal jutlustada. Kindlasti süveneb koostöö teoloogilise koolituse vallas ja misjonipõllul – Missouri Sinod on ju kõva tegija kogu maailmas. On julgustav näha, et meie Misjonipiiskopkonda tunnustatakse kirikuna ja meie tööd hinnatakse,» ütles Soramies.

Misjonipiiskopkond (soome k Lähetyshiippakunta) on välja kasvanud Soome konservatiivsete luterlaste koondumisest, kellele ei leidnud enam kohta ametlikus kirikus. Misjonipiiskopkond toetub luterlikele usutunnistuskirjadele, ei tunnusta naiste ordineerimist ja peab homosuhteid patusteks.

Missouri Sinodi president Matthew Harrison ütles oma läkituses, et neid julgustab Misjonipiiskopkonna pühendumine pühakirjale ja luterlikele usutunnistuskirjadele.

«Meie ühine usutunnistus ainsas tões, Jeesuses Kristuses, loob aluse heale koostööle,» tõdes Harrison.