Traditsionalistlike katoliiklaste üheks eestkõnelejaks tõusnud paavsti endine nuntsius USAs peapiiskop Carlo Maria Viganò leiab, et tõendamist ei vaja see, kas äsjastel presidendivalimistel USAs toimus pettus, vaid valimispettuse süsteemsus ja mastaap. Viganò hinnangul kujutab Donald Trumpi presidentuur endast suurt takistust süvariigile ja antikristlikule globalismile.

Peapiiskopi hinnangul on Ameerika Ühendriigid olnud möödunud kuudel tunnistajaks globalistide plaani elluviimisele. See plaan hõlmab tema sõnul väheste eranditega kõiki rahvaid, kaasa arvatud Ühendriike kui kõige tähtsamat lääne demokraatiat selle majandusliku võimsuse ja rahvusvahelise kaalukuse tõttu.

«Globalistlik diktatuur ei või sallida oponeerivat häält, põhivoolust erinevat arvamust, mida Ühendriigid endast kujutaksid, kui Donald Trump on president ja vabariiklased on kongressis ja osariikide valitsustes enamuses. Ärme unusta, et pahempoolne globalistlik ideoloogia ei aktsepteeri teisitimõtlemist, mis teda kahtluse alla seab. Me oleme tunnistajaks hästi planeeritud ja organiseeritud rünnakule, mis teeb koostööd märkimisväärse osaga institutsioonidest, peaaegu kogu meediaga ja mida rahastavad rahvusvahelised võimud ja organisatsioonid,» rääkis Carlo Maria Viganò.

Samuti juhtis ta tähelepanu George Sorose rahastatud liikumiste nagu Black Lives Matter ja Antifa destabiliseerivale rollile.

Küsimusele, kas tema oktoobrikuine pöördumine Donald Trumpi poole polnud ehk liiga apokalüptilistes värvides ja kas valimiste süstemaatilise võltsimise kahtlus on põhjendatud, vastas peapiiskop:

«Termini «apokalüptiline» kasutamine on minu jaoks täiesti korrektne, sest see termin osutab Pühakirjas välja kuulutatud viimsele lahingule Jumala ja saatana vahel. Sündmused, mille tunnistajaks me praegu oleme, ei pruugi olla osa lõplikust konfliktist, kus Antikristus näib peale jäävat ja Kirikut ning traditsioonilist ühiskonda kiusatakse halastamatult taga. Siiski on praegusel ajaloofaasil kahtlemata otsene mõju nendele meetoditele ja aegadele, millele toetudes Antikristuse kuningriik end kehtestab. Selles mõttes kujutab Trumpi presidentuur endast suurt takistust süvariigile ja globalismile, mis on oma ideoloogilise olemuse poolest ebainimlikud ja antkristlikud. Kui kaalul on maailma saatus, siis tundub mulle, et toon saab ainult apokalüptiline olla.»

«Üleilmne pahempoolsus on võimule pääsemiseks ja võimu säilitamiseks alati kasutanud vägivalda ja pettust. Me peame silmas sotsialistlikku totalitarismi ja selle erinevaid inkarnatsioone nagu natsism, fašism ja kommunism,» lisas Viganò.

Konkreetselt äsja toimunud USA presidendivalimisi silmas pidades märkis ta:

«Mulle tundub, et valimiste võimalikule manipuleerimisele viitavad faktilised tõendid. Sotsiaalmeediasse on postitatud kümneid ja kümneid videoid, kus võib näha häältelugejaid hääletussedelitega manipuleerimas, sedeleid täis kottide viskamist prügikasti või tee äärde vedelema jätmist, või fanaatikuid, kes ärplevad sellega, et võltsisid hääli, kuna vihkavad Trumpi; see kõik ei jäta kahtlusele ruumi. Tõendamist ei vaja nende pettuste eksisteerimine, vaid ulatus ja kaal.»

Peapiiskop Carlo Maria Viganò sõnul ei ole küsimus väiksemates pettustes mõnes tähtsusetus maakonnas, vaid süsteemis tervikuna, mille puhul on täheldatud välist sekkumist Joe Bideni kasuks ja Donald Trumpi kahjuks. Peapiiskop rõhutas, et valimistulemuse suhtes ei tohi jääda kahtlusi, sõltumata sellest, kes valimised võidab. Ta lisas:

«Ma tahaksin siiski rõhutada üht väga olulist asja: pahempoolsed käsitlevad demokraatiat võimuinstumendina. Kui meedia veenab oskuslikult inimesi nende poolt hääletama, siis on see rahva triumf. Kui inimesed aga ei lase end mõjutada pealesunnitud indoktrineerimisest ja poliitikute utopistlikest lubadustest, kui nad hääletavad partei või kandidaadi poolt, kes ei ole pahempoolne, siis olevat nad võimetud otsustama selle üle, kes peaks neid valitsema; ja eliit, aristokraatia otsustab nende asemel, mis on massidele hea ja mis halb.»