Piiblile viitamise tõttu vaenuõhutamises kahtlustatav kristlik poliitik Päivi Räsänen käis 25. augustil kolmandat korda ülekuulamisel. Taas kord võttis ta kaasa piibli. «Kui seal politseis ülekuulamisel istuda, tekib kummaline absurditunne, et kas me ikka elame Soomes,» rääkis Räsänen meediale.

Soome peaprokurör on andnud politseile korralduse uurida rahvasaadiku ja endise siseministri Päivi Räsäneni erinevaid mõtteavaldusi abielu ja homoseksuaalsuse teemal.

2004. aastal avaldas Räsänen Piibli õpetust tutvustava brošüüri «Ta lõi nemad meheks ja naiseks». Möödunud suvel aga kommenteeris ta Soome luterliku kiriku toetusavaldust Helsingi homofestivalile.

Seekordne ülekuulamine oli seotud Räsäneni kommentaaridega 2019. aasta detsembris eetris olnud Soome rahvusringhäälingu raadiosaates teemal «Mida Jeesus arvas homodest?»

Räsänen möönab, et halvemal juhul seisab tal ees aastatepikkune protsess. Politseiuurimise taustal näeb ta katset muuta Piibli õpetus abielust ja homoseksuaalsusest vihakõneks.

«Seisan täiesti kõige taga, mida saates rääkisin. Soovitan kõigil saadet kuulata ja otsustada, mida praegu sõnavabaduse ja usuvabaduse piiramiseks tehakse,» ütles Räsänen ja lisas:

«Minu jaoks tekib küsimus, kas nende uurimiste eesmärk on tekitada kodanikes enesetsensuuri ja kartust väljendada seisukohti, mis tulenevad kristlikest tõekspidamistest.»

Käesoleva aasta märtsis viibis Räsänen politseis viis ja pool tundi ülekuulamisel, kus selgitas oma Piiblist lähtuvaid kommentaare sotsiaalmeedias.