Inglismaal Crawleys asuva Furnace Greeni St. Andrew’ kiriku vikaar Richard Poole kutsus oma jutluses üles põlvitama mitte liikumise Black Lives Matter, vaid Jeesus Kristuse ees. Paraku peeti vaimuliku sõnu, eriti aga politsei käe läbi surnud George Floydi mittemainimist mustanahaliste koguduseliikmete solvamiseks ning mees pidi avalikult kahetsema.

«Kõik elud loevad. Me soovime julgustada inimesi põlvitama, kuid mitte Black Lives Matteri ees, vaid tõelises mõttes põlvitama, kummardama Jeesuse, meie Issanda ja Päästja ees,» ütles vikaar Poole 21. juuni videojutluses.

See jutlus pälvis osade inimeste pahameele ja kutsus esile protestiavaldusi.

Chichesteri piiskop Martin Warner kirjutas seepeale ühele koguduseliikmele: «Koguduseliikmed on teadvustanud Richard Poole’ile selle jutlusega põhjustatud solvangu ja valu ulatust.»

Piiskopi sõnul on vikaar mõistnud, et ei mõelnud oma sõnu hoolikalt läbi ja on nüüd löödud sellest, millist kahju on ta tekitanud.

«Ta on saatnud mulle täieliku ja siira vabanduskirja ja tegeleb sellega, et seda oma kogudusele edastada,» teatas piiskop.

Järgmisel pühapäeval esineski vikaar Richard Poole uues videos, kus esines vabandusega, et ei maininud oma jutluses USAs politsei poolt tapetud George Floydi.

«Mul on siiralt kahju… Kestahes teist, keda see võis solvata… andestagu meile ja andestagu mulle, et ma teda ei nimetanud…» ütles vikaar, kes on nüüd mõistnud oma ignorantsust.

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik on Inglismaa Kirikuga täielikus kirikuosaduses.

Loe lähemalt siit.