EELK peapiiskopi Urmas Viilma sõnul ei oleks pidanud kooseluseadust vastu võtma, kuid kui põhiseaduses sätestataks abielu mehe ja naise vahelise liiduna, siis võib kooseluseadust peenhäälestada nõnda, et see ei rikuks ära abielu tähendust.

"Ma ei ole kuskil väljendanud seisukohta, et kooseluseadus tuleks tühistada. Olen endiselt selle poolt, et abielu peaks jääma mehe ja naise vaheliseks suhteks," ütles peapiiskop Viilma intervjuus Eesti Päevalehele.

"Kooseluseadust ei oleks pidanud vastu võtma, aga see on vastu võetud ja me oleme sellega elanud. Mina ei toeta kooseluseaduse paremaks tuunimist või rakendusaktide vastuvõtmist. Aga kui põhiseadus peaks sätestama abielu mehe ja naise suhtena, siis võib minu poolest kooseluseadust peenhäälestada nõnda, et ta ei rikuks ära abielu tähendust," lisas Viilma.

Praegune võimuliit (Keskerakond, EKRE, Isamaa) on kokku leppinud, et 2021. aasta kohalike valimiste ajal viiakse läbi rahvaküsitlus põhiseaduse täiendamise osas abielu mõistet täpsustava sõnastusega.

Loe intervjuud siit.