Rahvastikuminister Riina Solman (Isamaa) kirjutab vastuseks EELK peapiiskop Urmas Viilma üleskutsele lubada kirikutes taas avalikke teenistusi pidada, et kogudused võiksid korraldada oma jumalateenistused õues. Ministri sõnul on avalikud üritused kuni juuni lõpuni keelatud, kuid sarnaselt vabaõhutegevustele tuleks lubada ka vabas õhus toimuvaid jumalateenistusi.

"Kui vabaõhutegevused on lubatud, peavad seda olema kindlasti ka vabaõhuteenistused. Pisikestel maakogudustel pole nii siseruumis kui väljas jumalateenistuse pidamine üldse mingi probleem: pühapäeval 5–6 inimesega teenistust saab pidada väga hästi," kirjutab Solman.

"Keerulisem küsimus jääb endiselt üles suurte linnakogudustega. Kui siseruumidesse mahuks kahemeetriste vahedega kõik soovijad ära, probleemi poleks. Ka siis ei oleks probleemi, kui Jaani kogudus koguneks reegleist kinni pidavalt Vabaduse platsile, Toomkogudus Piiskopi aeda, EKNK Toompea kogudusel oleks kasutada parkimisplats, isegi Oleviste saaks vabaõhuteenistuse pidada näiteks Tornide väljakul, kus mõnikord on noortekoosolekuid korraldatud."

Loe lähemalt siit.