Iraani president Ḩasan Rūḩānī  saatis paavst Franciscusele jõulupühadeks tervituse, õnnitledes katoliku kiriku pead monoteismi kuulutaja prohvet Jeesuse sünnipäeva puhul.

"Mul on hea meel õnnitleda Teie Pühadust Jeesus Kristuse, rahu ja lahkuse Prohveti ning vabaduse sõnumitooja sündimise päeva puhul, aga samuti 2020. aasta algamise puhul," kirjutas president Rūḩānī Rooma paavstile.

Iraani president nimetas Jeesust Maarja pojaks, monoteismi ja lahkuse kuulutajaks, kannatlikkuse ja sallivuse sümboliks ning väärikuse ja vabaduse jutlustajaks.

"Ma loodan sel pühal päeval, et maailm on näinud Jeesuse palet ja jumalik tahe on saanud avalikuks Tema Pühaduse pühas olemasolus ja et kõik jumalikud religioonid liiguvad üheskoos rahu ja õigluse rajamise poole."

"Ma soovin Teie Pühadusele tervist ja edu ning jumalike religioonide järgijatele õitsengut ja õnne," kirjutas president Rūḩānī lõpetuseks.

Teokraatlik Iraani Islamivabariik on šiiitlik (islami haru, mis erineb sunniitlikust islamist). Šiiidid moodustavad ligi 90 protsenti riigi elanikkonnast. Seevastu kristlased on Iraanis tagasihoidlik vähemus, nende arv ulatub üle 300 000.

Fotol: Iraani presidendi visiit Vatikani 2016. aastal (kuvatõmmis).

Loe ka: Kas kristlased ja moslemid austavad sama jumalat?