EKRE aseesimees Martin Helme juhib oma sotsiaalmeedia postituses tähelepanu kliimaaktivist Greta Thunbergi sõnadele, et maailma liidrid tuleb panna seina äärde. Helme hinnangul kütab "Püha Greta Thunbergist" vihkamisega ühiskondlikku kliimat.

"Püha Greta Thunbergist esines reedel Itaalias teistele alaealistele kliimasõdalastele ja teatas seal, et maailma liidrid tuleb "seina äärde panna"," kirjutas Martin Helme Facebookis.

"Vaadates, kui pööraselt vihane on nii Greta ise kui tema mõttekaaslased, kuulates, kuidas nad nõuavad häbenematult revolutsiooni ja selliste inimeste kõrvaldamist otsustusprotsessist või ka lihtsalt debatist, kes nendega ei nõustu või kaasa ei jookse on üsna selge, et see seltskond unistabki meie ülejäänute seina äärde panemisest," jätkas Helme.

"Greta esindab kliimaliikumise ametlikku seisukohta, on selle radikaalse ideoloogia peavool, kui nii võib öelda. Ta nimetati äsja Time'i aasta inimeseks. Talle pakutakse platvormi ÜRO peaassambleest kuni iga endast lugupidava peavoolumeedia esikülgedeni. Ta on selle liikumise üks eestkõnelejaid. Ta on ohtlik. Tema poolt propageeritav ideoloogia on ohtlik," märkis Martin Helme.

"Selle ideoloogia põhipostulaat on sama, nagu kõigi vasakpoolsete revolutsionääride oma: inimene käitub valesti mingi ülla ja õilsa eesmärgi suhtes ja kuna inimene ise keeldub end muutmast, tuleb teda repressioonide abil selleks sundida. Demokraatia ja vabadused tuleb kõrvale lükata kliima nimel. Soe tuba, isiklik transport ja lihatoit tuleb jõuga ära võtta kliima nimel. Teile ei meeldi? Sunnime! Te hakkate vastu, näiteks valimiskastide juures? Seina äärde.

Debatt on lõppenud, tegutseda tuleb, seltsimehed! Selle saavutamiseks tuleb loomulikult kõigepealt üles kütta vihkamise kliima ühiskonnas ja Greta teeb seda oma meediasemudega väga pühendunult."

Foto: kuvatõmmis videost.