Oktoobri algul teavitati Eesti lugejaid, et Brüsselis võitleb Vene meediast lähtuvate valeuudistega anonüümne strateegilise kommunikatsiooni rakkerühm, kuhu kuulub praegu 16 inimest, nende seas üks eestlane. Valeinfo vastase võitluse lehelt võib muuhulgas lugeda, et kliimaaktivist Greta Thunberg esindab ehtsat ülemaailmset rohujuuretasandi protestiliikumist, mille olemasolu Kreml ei suuda taluda. Seetõttu levitabki Vene meedia seoses Gretaga vandenõuteooriaid, nagu tõmbaksid tema taga niite globalistlik ebademokraatlik bürokraatia ja suurte energiafirmade lobistid. Samuti nimetab ELi propagandaüksus Greta kritiseerimist misogüünseks.

"Kahtlemata ei ole Vene TV ainus, keda ärritab kliimaaktivist [Greta Thunberg]. Kuid mis eristab seda ülejäänud nördinud (ja misogüünsetest) häältest, on soov näha Greta Thumbergi ja tema tegevuse taga suurejoonelist vandenõud – globaalset, mittevalitud ökofašistlikku bürokraatiat, [temas endas] rohelise energia gigantide lobistide suuvoodrit, poliitilist tööriista Venemaa ja Hiina vastu ja laste ärakasutamise ohvrit," kirjutatakse valeinfo vastase võitluse lehel.

"Greta on sihtmärk, kuna ta on üleilmse rohujuuretasandi liikumise – ehtsa rahvaliku protesti – tunnusnägu, mille võimalikkust Kremli-meelne meedia ei suuda lihtsalt taluda."

Illustratsioon: kuvatõmmis.