Sotsiaaldemokraatliku erakonna teatel ütles Indrek Saar täna peapiiskop Urmas Viilmale, et usklikud on ka vähemus ja kirikule ei meeldiks referendum, kas usuühendused peaksid saama riigilt toetust. Sotside hinnangul on muutumas isegi teoloogide seisukohad ja seetõttu pole vaja abielu küsimust referendumile panna.

«Sotsiaaldemokraadid ei toeta kavandatava rahvahääletuse korraldamist põhiseaduse muutmise teemal abielu küsimuses. Ka usklikud on Eestis vähemus ning kindlasti ei meeldiks kirikule näiteks referendum, kus küsitakse, kas usuorganisatsioonid peaksid saama riigilt toetust,» vahendab sotside veebileht erakonna juhi Indrek Saare sõnu.

«Peame sotsiaaldemokraatidena meeles kuldset reeglit, mis kristluses ja religioonis laiemalt tuntud: ära tee seda, mida sa ei taha, et teised sulle teeksid,» ütles Saar.

Erakonna lehelt võib lugeda, et kooseluküsimustes on inimeste ja sealhulgas ka teoloogide hoiakud muutumas ning seepärast ei ole ka põlvkondade vahelist konflikti tekitades õige seda küsimust referendumile panna.

Hiljuti tulid noorsotsid välja nõudmisega muuta abielu «sooneutraalseks».

«Tegelikkuses küsimusele, kas abielu mõiste tuleb seaduses ümber sõnastada, vastavad noored sotsiaaldemokraadid kindlalt «jah». Põhjuseks on see, et kehtiv perekonnaseadus on täpselt sama ajale jalgu jäänud ja kohatu kui populistide ettepanek, mille nad kavatsevad panna rahvahääletusele,» seisab noorsotside avalduses 24. septembrist.

«Meie pakkumine on järgmine: abielu kui perekonna alusväärtus tuleb määratleda põhiseaduses ja perekonnaseaduses kahe inimese vahelise sooneutraalse liiduna. Noorsotsid usuvad, et iga perekond loeb ja igaühel peab olema õigus isiklikku õnne püüda, mida ei tohi piirata diskrimineerivate seadustega. Kaks täiskasvanud inimest on vabad üles ehitama endale sobivaid suhteid ja soovi korral sõlmima abielu, mida riik peab ilmtingimata tunnustama.»