Vilniuses toimus rahvusvahelisel perepäeval pereväärtuste kaitseks planeeritud marsi asemel, mis tembeldati «Kremli väärastunud väärtuste» toetamiseks, hoopiski LGBT üritus «Kõik pered on tähtsad», et avaldada toetust tsiviilpartnerluse seaduse vastuvõtmisele.

Üritusest võttis osa ka Leedu peaminister Ingrida Šimonytė, kes ütles, et igal inimesel on õigus otsustada, kes on tema perekond. Peaminister kandis pusal Ukraina lipuvärve kirjaga «Heroiam slava!» («Au kangelastele!»).

Veebruaris vahendas Meie Kirik uudist, et Vilniuse linnapea Remigijus Šimašius tühistas maikuus toimuma pidanud üritusele «Suur marss perekondade kaitseks» antud loa, põhjendades seda sooviga puhastada Leedu pealinn kõigest Venemaaga seonduvast.

Vilniuse liberaalse linnapea sõnul tähendab traditsiooniliste pereväärtuste toetamine «Kremli väärastunud väärtuste» toetamist.

Marss toimus siiski kõrvalisemas kohas, ent Vilniuse katedraali esisele väljakule kogunesid  tsiviilpartnerluse seaduse (analoog Eesti kooseluseadusele) toetajad.