Laupäeval, 17. aprillil, avaldas Eesti Päevaleht Holger Roonemaa ja Oliver Kundi artikli, milles vaadeldi SAPTK juhi Varro Vooglaiu koroona- ja politseiteemalisi postitusi Facebookis. Teisipäeval märgistas Facebook need postitused väärinfona või osaliselt väärinfona. Samas polnud Vooglaid üheski postituses esitanud kindlaid väiteid. Vooglaid oletab, et eesmärgiks on võetud tema Facebooki-konto sulgemine.

«Muuseas, kui keegi küsib, miks ma üldse selle asjaga tegelen, kui laupäeval kirjutasin Roonemaa ja Kundi artiklit nähes, et mulle ei lähe see korda, siis vastus on väga lihtne. EPL/Delfi õiendamine ei lähegi mulle korda, aga nüüd näen, et ilmselgelt on võetud eesmärgiks minu Facebooki konto maha võtta. See läheb mulle küll korda, sest tegu on olulise kommunikatsioonikanaliga,» kirjutas Vooglaid sotsiaalmeedias.

Aasta tagasi aprillis teatati, et Delfist sai Facebooki ametlik faktikontrolli partner Eestis. Holger Roonemaa kutsus toona lugejaid üles andma vihjeid Facebookis levivast valeinfost.

Alates käesoleva aasta jaanuarist on hoogustunud konservatiivsete ja parempoolsete vaadetega inimeste või kanalite sotsiaalmeedia platvormidelt pagendamine. Reeglina põhjendatakse seda kasutajatingimuste rikkumisega.

Vooglaid näeb probleemi selles, et Delfi ei teosta tema suhtes sugugi neutraalset faktikontrolli.

«Ikkagi on täielik absurd ka see, et minu suhtes teostab «SÕLTUMATUT FAKTIKONTROLLI» väljaanne, mis on ise minu ja SAPTK suhtes valeväidete levitamise pärast korduvalt Pressinõukogu poolt süüdi mõistetud. Just samuti on absurdne see, et sinu suhtes ilmselgelt vaenulikud ja mitte kuidagi sõltumatul positsioonil olevad tegelased panevad su postitusele täiesti põhjendamatu halvustava märke peale, aga sul ei ole absoluutselt mitte mingit võimalust seda vaidlustada,» märkis Vooglaid.

Portaalis Objektiiv kirjutab Jaanus Vogelberg:

«Delfit ja laiemalt Ekspress Meediat ei saa pidada Objektiivi ning Varro Vooglaiu suhtes sõltumatuks, kuna tegemist on vastavalt konkureeriva meediaväljaande ning selle väljaandjaga. Samuti on Ekspress Meedia ajakirjanikud Objektiivile korduvalt pressinõukogus kaotanud. Delfi faktikontrollijad on seotud ka Ühendkuningriigi välisministeeriumi «desinformatsiooni vastase» militaarprogrammiga EXPOSE (Paljasta), nagu Objektiiv on korduvalt kirjutanud. EXPOSE üheks partneriks Eestis on Propastop, programmi koordineerib aga PR-firma Zinc, mis teeb omakorda koostööd Vene Delfiga siinsete venelaste psühholoogiliseks mõjutamiseks.»