Trükist on ilmunud 80-leheküljeline raamat "Homoküsimus", mis sisaldab nii EELK kui Eesti Kirikute Nõukogu poolt vastu võetud seisukohti ning samuti artikleid erinevatelt kristlikelt autoritelt. Raamatut saab osta Pauluse raamatupoest ja loodetavasti peatselt ka teistest raamatukauplustest.

"Milline on kiriku seisukoht homoseksuaalsuse küsimuses? Paljud ei teagi, et selline seisukoht on olemas. Nii EELK Konsistoorium, Kirikukogu kui Eesti Kirikute Nõukogu on võtnud vastu seisukohti. Täna tuli trükist 80-leheküljeline raamat "Homoküsimus", kus need seisukohad on ühtede kaante vahele koondatud, lisaks mõned arvamusartiklid (Arne Hiob, Magne Mölster, Robert Bunder, Juha Väliaho). Raamat on saadaval Pauluse Raamatupoes (hind 2 eurot)," kirjutas Tartu Pauluse koguduse õpetaja Kristjan Luhamets sotsiaalmeedias raamatu ilmumisest teatades.

Raamatu tagakaanel on esile tõstetud tsitaat Robert Bunderi artiklist: "Me ei tohi inimestele kuulutada hukatust ja karmi kohtumõistmist, jättes mainimata Jumala halastuse ja armu, mis on ilmunud Jeesuses Kristuses. Samas ei tohi me ka kõrvale jätta Jumala pühadust ning tema sallimatust patu vastu, mida peab kuulutama koos tema armastusega patuse inimese vastu. Ja viimaks ei tohi me inimesi vastu võttes jätta ütlemata, et Jumal soovib nende elu muuta."

Mitmed kogumikus ilmunud kirjutised on varem avaldatud ka veebilehel Meie Kirik.

© Meie Kirik