Liberaalsete kirikutegelaste toetust nautiva LGBT+ filmifestivali Festheart korraldajad on saatnud oponentidele rõveda sisuga jõulukaardi, millel on kujutatud palja ülakehaga suudlevaid mehemürakaid ning lisatud tekst: "Rahulikku jõuluaega ja särtsakat uut aastat! Veelgi särtsakamat koostööd edaspidiseks!" Taolise jõulukaardi on saanud näiteks perekond Poolamets ja ka Objektiivi toimetus.

"Täna ületasid perverdid igasuguse mõõdutunde. Mu 9-aastane tütar tõi koolist tulles postkastist ajalehed, mille hulgas oli kaart. Mul oli tükk tegemist, et seletada lapsele, miks meile saadetakse pesuväel suudlevate meeste pilt. Millised on järgmised rünnakud mu pere suhtes? Kas tullakse mu akna taha liputama või hakatakse lapsele koolist tulles pornoajakirju kätte suruma?!" kirjutas Riigikogu liikme Anti Poolametsa abikaasa Evelin Poolamets (EKRE) nördinult Facebookis.

Festivali eestvedaja, Rakvere Kolmainu koguduse nõukogu liikmeks valitud Keio Soomelt ei näe taolises jõulukaardis probleemi.

"Kui inimese jaoks on jõulukaart rünnak pere suhtes, siis see on nende probleem," vahendab Delfi tema sõnu.

Kõnealuse festivali avalik toetaja on ka EELK Rakvere koguduse õpetaja ja Virumaa praost Tauno Toompuu, kes on võidelnud festivali rahastamise eest maksumaksja taskust.

Tänavu sügisel reklaamiti festivali kodulehel jumalateenistust Rakvere kirikus, kuhu oli kutsutud jutlustama samuti seksuaalvähemuste toetajana tuntuks saanud kirikuõpetaja Annika Laats. Viimane osales ka festivali avamisel.

© Meie Kirik