Soome riigiprokuröri Raija Toiviaineni hinnangul on põhjust kahtlustada, et kristliku poliitiku Päivi Räsäneni kirjutis "Ta lõi nad meheks ja naiseks", mis ilmus aastal 2004, sisaldab rahvarühma vastu ässitamise tunnuseid. Prokuröri sõnul ei ole kuritegu aegunud, sest tekst on kättesaadav ka praegu. Rahvasaadik Räsänen on uurimise all veel teise võimaliku "vihakuriteo" tõttu, kuna postitas tänavu suvel sotsiaalmeedias homoseksuaalsust hukka mõistvad piiblisalmid.

Arstiharidusega Päivi Räsänen kirjutab kõnealuses brošüüris muuhulgas, et "teaduslik tõendusmaterjal osutab vastuvaidlematult, et homoseksuaalsus on psühhoseksuaalse arengu häire. Need, kes väidavad, et homoseksuaalsus on loomulik, "terve" seksuaalsuse variatsioon, ei arvesta poliitilistel põhjustel perekondliku tausta uuringute tõenditega. Homoaktivistide surve tõttu on teaduslikud faktid poliitilistel eesmärkidel alla surutud."

Kirjutise avaldas konservatiivne Lutheri ühing (Luther-säätiö) ja seda saab alla laadida siit.

Alles möödunud reedel käis Päivi Räsänen politseis üleskuulamisel, mis kestis ligi neli tundi ja kus tal tuli selgitada, miks ta postitas tänavu juunikuus lõigu apostel Pauluse kirjast roomlastele, milles mõistetakse hukka loomuvastane seksuaalkäitumine.

Loe lähemalt siit.

© Meie Kirik