Paavst Franciscus kohtus 30. septembril tuntud homoõiguslasest USA preestri, jesuiidipaater James Martiniga, kes teatas sotsiaalmeedias audientsist kui oma elu kõrghetkest: "Head sõbrad – täna võttis paavst Franciscus mind 30-minutilisel eraviisilisel audientsil vastu apostlikus palees, kus ma jagasin temaga LGBT-katoliiklaste ja LGBT-inimeste rõõme ja lootusi, kurbust ja muresid."

James Martini sõnavõtte ja tegevust on katoliku kiriku õpetusest lahknemise tõttu kritiseerinud paljud katoliiklikud kirikutegelased, nende seas kardinalid Robert Sarah ja Raymond Burke.

Audientsis nähakse kõrgetasemelist avalikku toetusavaldust ja julgustust aktivistile. Paater Martin ise näeb kohtumist märgina sellest, et paavst hoolib LGBT-inimestest.

Ta pole aga ainus homomeelne kirikutegelane, keda paavst on oma soosinguga pärjanud. Briti katoliiklikus väljaandes The Tablet kirjutab endine dominiiklane James Alison, kes heideti homoseksuaalsuse tõttu ordust välja ning hiljem laitseeriti, et kaks aastat tagasi helistas talle paavst ja pakkus oma tuge.

Loe lähemalt siit.

© Meie Kirik