Eesti LGBT Ühingu riiklikku rahastamist saaks praeguse võimuliidu ajal ära lõpetada eeskätt Keskerakond, sest sotsiaalministri toolil istub just selle erakonna minister Tanel Kiik ning valitsust juhib Keskerakonna esimees Jüri Ratas. Värske küsitluse kohaselt pooldab 73 protsenti Keskerakonna toetajatest LGBT ühingu riikliku rahastamise lõpetamist. Valitsuskoalitsiooni toetajate seas tervikuna on see protsent veelgi kõrgem – 78.

Portaalis Objektiiv.ee avaldatud graafikust (vt juuresolevat pilti) selgub, et riiklik toetus Eesti LGBT Ühingule on alates 2013. aastast hüppeliselt kasvanud. 2013. aastal sai ühing maksumaksjalt 6000 eurot, 2017. aastal 65 000 eurot, 2018. aastal 70 000 eurot ja tänavu juba 96 000 eurot.

Peale Eesti LGBT Ühingu on veel teisigi homo- ja sooideoloogiat propageerivaid ühendusi, näiteks äärmusfeministlikku portaali Feministeerium haldav MTÜ Oma Tuba või Kari Käsperi juhitud Inimõiguste Keskus. Nad saavad ühtekokku sadu tuhandeid eurosid maksumaksja raha.

Nooruke keskerakondlasest sotsiaalminister Tanel Kiik (olgu märgitud, et ta kuulus 2009–2010 Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda) on nimetanud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ning Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks nõudmist lõpetada LGBT-ideoloogiat edendava ühingu riiklik rahastamine seksuaalvähemuste alandamiseks ja tagakiusamiseks. See on aga lihtsalt demagoogia, sest ei nõuta ju kõnealuse ühingu või teiste taoliste ühingute tegevuse lõpetamist. Homoaktivistid ajagu oma asju enda või toetajatelt kogutud raha eest, nii nagu näiteks tegutseb SAPTK. Mis on selles alandavat?

Millegipärast on vasakliberaalset maailmavaadet evivatel ühendustel tekkinud ettekujutus, et neil on õigus meie kõigi ühisele rahale ja sellest ilmajäämine tähendab lausa tagakiusamist, just nagu ilma valitsuse rahalise toeta vabaühendused ei saakski enam tegutseda. Aga mis kodanikuühiskond see on, mis tegutseb valitsuse käepikendusena? Ja mis valitsus see on, mis eraldab raha ühiskonda polariseeriva ideoloogia edendamiseks vastuolus oma valijate soovidega?

Peaminister Jüri Ratas – olge meheks ja lõpetage see inetu lugu ära. Ei Eesti ühiskond ega praeguse võimuliidu toetajad ja samuti Keskerakonna valijad ei soovi LGBT-ideoloogia rahastamise jätkumist.

Meie lugejatel ja kõigil hea tahtega inimestel palume aga ühineda SAPTK allkirjade kogumise kampaaniaga, millega nõutakse Eesti LGBT Ühingu riikliku rahastamise lõpetamist.

Meie Kiriku toimetus

© Meie Kirik